DENİZLİ | 24 Haziran – 26 Temmuz

DENİZLİ PROGRAMI | FERHATLAR KAMPÜSÜ

Değerler Eğitimi

Screenshot_3

Kur'an-ı Kerim Öğretimi

Screenshot_1

Atölye Çalışmaları

Screenshot_8

Grup Etkinlikleri

Screenshot_2

Sportif Faaliyetler

Screenshot_4

Sanatsal Aktiviteler

Screenshot_6

Eğitim-öğretim döneminin tamamlanması ile birlikte çocuklarımız için yaz tatili süreci başlıyor. Çocuklar için ideal olan, tatil zamanlarını da faydalı ve dinlendirici bir biçimde geçirebilmektir. Kurumlarımız tarafından düzenlenen yaz okulları öğrencilere akademik, sportif ve sanatsal alanda imkanlar sunarken diğer taraftan da Kur’an-ı Kerim-i okumayı, Peygamber Efendimizin Hayatını, Sure ve Dualarını öğrenme fırsatı sunuyor. Yaz programlarımızda hem -okul zamanındaki kadar yoğun olmamakla beraber- eğitici faaliyetlere yer veriyor, hem de dinlendirici ve eğlenceli etkinler sunarak öğrenciye tatilde olduğunu unutturmuyoruz.

Yaz döneminde spor aktiviteleri ile desteklediğimiz fiziksel hareket ve oyun, çocukların kişilik gelişimine yardımcı olmakta ve onların özel becerilerinin farkına varmalarını sağlamaktadır. Uzmanlar çocukların becerisini artırmak için düzenli bir şekilde aktivite yapmalarını tavsiye etmekte, özellikle yüzme ve genel jimnastik çalışmaları önermektedir. Çocuklar grup halinde spor yaparken, grup dinamiğini keşfetmeyi, güçlerini ortaya koyarak başarma duygusunu güçlendirmeyi, fiziksel olarak gelişimleriyle yaşıtlarına göre daha aktif olmayı ve sosyalleşmeyi öğrenirler. Bunun yanında oyun biçiminde yapılan bu gibi aktivitelerle, çocukların vazgeçilmez ihtiyacı olan oyun oynama ihtiyaçları fiziksel aktiviteyle pekiştirilmiş olmaktadır. Yüzme, at binme, spor yapma gibi etkinliklerle çocukların beden gelişimi desteklenmekte ve çocuklar jimnastik ve spor eğitimleri ile sağlıklı yaşamanın önemini anlayıp alışkanlık haline getirebilmektedirler.

Çocuğumu Neden Yaz Okuluna Göndermeliyim?

Hafta içi okul zamanında, bulunduğu okula ve öğrenim programına göre öğrencilerin okuldan çıkış saatleri 14.00-15.00-16.00-.17.00 olabilmektedir. Bu süreleri okulunda tamamlayan öğrenci günün kalan vaktini evde odasında değerlendirmekte ödevlerin tamamlanmasının ardından teknolojik imkanları eşliğinde uyku saatine kadar saatlerce içerik tüketebilmektedir. Bu durum, hem fiziksel hem de sinirsel açıdan öğrenciye zarar vermektedir. Ancak yaz tatilinin başlamasıyla birlikte okul için ayrılan zamanın tamamının teknolojik imkanlar eşliğinde geçirileceği malumunuzdur. İşte tam da bu noktada yaz okulunun çocuklar için ilk ve en önemlisi faydası, teknoloji kullanımını doğal olarak sınırlandırmak olacaktır.

Yaz okulunun faydaları listemizde bir diğeri de çocukların fazla enerjilerini atmalarına imkan sağlaması olabilir. Çocuğunuz okuldayken her tenefüs koşup oynuyor ve içindeki tüm enerjiyi dönüştürebiliyor ancak yaz tatili geldiğinde onlar için çok daha pasif bir yaşam başlıyor. Dolayısıyla hem sağlıklarını korumaları hem de eğlenmeleri için yaz okulumuz faydalı bir seçenek oluyor.

Servis İmkanı Bulunuyor mu?

Yaz okulumuzda, öğrencilerin program seçimine göre çıkış saatlerinde farklılıklar oluşmaktadır. Program seçimi ve servis kullanma talepleri başvuru formunda toplanmaktadır. Yeterli başvuru olması ve güzergah düzeni kurulması halinde servis imkanı bulunmaktadır.

Peki programımızda neler bulunuyor?

Ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki ayrı programımız mevcuttur. Ücretsiz program Değerler Eğitimini ve ara ikramları kapsar. Ücretli program ise Değerler Eğitimi ile birlikte günlük ve haftalık olarak değerlendirilen aktiviteleri de kapsamaktadır.

5-13 yaş öğrenciler için;

Ücretsiz Program | 09.30 – 12.00

Değerler Eğitimi;

• Elif Cüzü – Kur’an-ı Kerim
• Namaz Sureleri ve Duaları
• İlmihal – Temel Dini Bilgiler
• Karakter ve Şahsiyet Eğitimi
• Görgü Kuralları ve Adâb-ı Muaşeret
• Siyer-i Nebi

Ücretli Program | 12.00 – 16.00

Eğitsel Faaliyetler; Atölye Etkinlikleri, Okuma Anlama ve Yorumlama Becerisi, Akademik Eğitimler, Yabancı Dil Eğitimleri, Eğlenceli Matematik- Bilim, Zeka oyunları, Kodlama Eğitimleri vb.

Sportif Faaliyetler; Basketbol, Voleybol, Doğa Yürüyüşü, Okçuluk, Badminton, Tenis, Yüzme vb.

Diğer Faaliyetler; Kültürel Geziler, Doğa Gezileri, Oyun Salonu Etkinlikleri, Yarışmalar

Öğle Yemeği ve ara ikramlar

Kampüsümüzdeki yaz okulu için ön kaydınızı aşağıda yer alan müracaat formu üzerinden oluşturabilirsiniz.

Kesin kayıt işlemleri okulumuz öğrenci işleri biriminden yapılmaktadır.